CONDIȚII DE CĂLĂTORIE

Avem rugămintea să vă asigurați că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAȘAPORTUL se află în termen de valabilitate și ca NU prezintă urme de deteriorare/ uzură. NU se acceptă cărți de identitate provizorii.

Cetățenii români pot călători în statele membrie ale Uniunii Europene, ale Spațiului Schengen și ale Spațiului Economic European, cu cartea de identitate sau pașaportul în curs de valabilitate. Vă rugăm să consultați site-ul Poliției de Frontieră www.politiadefrontiera.ro și cel al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.ro pentru verificarea listei statelor care permit intrarea pe baza cărții de identitate, lista statelor membre ale Uniunii Europene, lista statelor membre din Spațiul Schengen, precum și lista statelor aflate în Spațiul Economic European.

Atenție! Se permite accesul cu cartea de identitate și în următoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru (30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (dacă cartea de identitate românească valabilă este emisă după anul 2009, în care este specificată cetățenia română. Cărțile de identitate emise înainte de anul 2009, NU sunt recunoscute ca documente de călătorie în Norvegia).

Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene și pentru acele state pentru care cetățenii români NU au nevoie de viză de intrare, accesul se face pe baza pașaportului valabil cel puțin 6 luni de la data terminării călătoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesară viza de intrare, accesați site-ul Poliției de Frontieră www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.ro

Pentru țările în care cetățenii români au nevoie de viză de intrare, este necesar pașaportul valabil cel puțin 6 luni de la data terminării călătoriei. Anumite state NU permit accesul cu pașaport temporar sau NU aplică vize pe pașaport temporar, de aceea vă rugăm să consultați serviciul consular al țării în care intenționați să faceți deplasarea sau solicitați acest lucru agentului dvs. de turism.

În cazul persoanelor căsătorite recent, NU se acceptă cartea de identitate anulată (perforată) de autorități în vederea emiterii unei noi cărți de identitate.

Agenția de turism CASSIE TRAVEL nu are nici o răspundere în situația în care autoritățile de frontieră NU permit accesul călătorului (turistului) pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate dacă călătorului (turistului) nu i se permite părăsirea teritoriului unei țări de către autoritățile de frontieră din statul respectiv. În aceste cazuri, călătorului (turistului) nu i se mai restituie contravaloarea excursiei.

 

 DOCUMENTE NECESARE PENTRU MINORI

Pentru minorii care călătoresc însoțiți de un singur părinte, este necesar acordul celuilalt parinte, exprimat printr-o declarație autentificată la notariat. Dacă celălalt părinte a decedat, este necesară o copie după actul de deces.

Pentru minorii care au un singur părinte declarat în certificatul de naștere, este necesară o copie a acestui certificat.

Pentru minorii care călătoresc însoțiți de un singur părinte și acesta este divorțat, este necesară hotărârea judecătorească definitivă prin care i-a(u) fost incredințat(ți) minorul(ii) și copie după actul de divorț. Dacă hotărârea judecătorească NU este definitivă, este necesar acordul celuilalt părinte exprimat printr-o declarație autentificată la notariat.

Pentru minorii care călătoresc fără părinți și au fost încredințați unei terțe persoane, este necesar acordul ambilor părinți exprimat printr-o declarație autentificată la notariat precum și cazier juridic pentru persoana care îi însoțește. 

Dacă nu vă încadrați în niciuna dintre prevederile de mai sus, vă rugăm să consultați site-ul poliției de frontieră: www.politiadefrontiera.ro și să vă asigurați că întruniți condițiile prevăzute de Articolul 2 Alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificările ulterioare, apelând Poliția de Frontieră la nr. de telefon 021.9590.